Babysalmesang

Babysalmesang

 

Babysalmesang er et tilbud til babyer som bor i Agerbæk, Fåborg, Årre, Grimstrup og Rousthøje sogne og deres forældre.

Det er tanken bag babysalmesang, at musik, rytme, bevægelse og sang har en heldig indflydelse på mennesker og derfor også på det lille barn og dets forhold til forældrene og omgivelserne.

Babysalmesang er også en lejlighed til at forældrene kan få genopfrisket og lært nogle salmer som kan bruges derhjemme, når barnet vågner, eller skal sove.

 

Det er en oplevelse at gå til babysalmesang, både for babyerne, mødrene og det fremmødte personale.

Det kan konstateres ved at møde op og følge med i hvad der sker. Man oplever et intenst nærvær af mødre, der er opslugte af deres babyer, salmesangen og de mange indslag af pædagogisk art.

Sangpædagog Eva Bjørn står for programmet. Der startes med at man synger en salme, og der bedes fadervor.

Tæpper og måtter er bredt ud på gulvet, så ingen fryser. Babyerne vugges og leges med, og en mættet, tilfreds stemning breder sig i lokalet. Der synges og spilles direkte til det enkelte barn efter tur, og man mærker babyens tilfredshed. Til sidst vugges hvert barn efter tur til sangen ”Sov sødt, ban lille”, og præsten lyser også velsignelsen over hvert enkelt barn.

Præsterne sender en invitation ud to gange om året, og babyerne må være omkring ½ år gamle. Babysalmesang er en oplevelse værd og kan varmt anbefales.